Κορονοϊός αποδείξεις τρόφιμα - Nickon Group - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Βιολογικοί καθαρισμοί

Η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) παρακολουθεί στενά την κατάσταση όσον αφορά την εμφάνιση της νόσου του κοροναϊού (COVID-19) που πλήττει μεγάλο αριθμό χωρών ανά τον κόσμο.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα είναι πιθανή πηγή ή οδός μετάδοσης του ιού. Η επικεφαλής επιστήμονας της EFSA Μάρτα Χούγκας δήλωσε τα εξής: “Οι εμπειρίες μας από τις προηγούμενες εξάρσεις σχετικών κορονοϊών, όπως το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-CoV) και το Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής (MERS-CoV), δείχνουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί μετάδοση μέσω της κατανάλωσης τροφίμων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός διαφέρει από αυτή την άποψη.”

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε προληπτικές συστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συμβουλές για καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία τροφίμων, όπως το πλύσιμο των χεριών, το καλό μαγείρεμα του κρέατος και η αποφυγή πιθανής διασταυρούμενης μόλυνσης μεταξύ μαγειρεμένων και ωμών τροφίμων.

Πηγή